Kuinka auttaa lapsiasi muuton aiheuttamassa stressissä

Vaikka lapset voivat usein sopeutua muutokseen aikuisia helpommin, kotiin muuttaminen voi olla stressaava kokemus, jolla on suuri vaikutus pieniin lapsiin. Lapsille kotiin muuttaminen voi usein tarkoittaa muuttoa pois läheisten ystävien luota, mahdollisesti koulun vaihtamista ja ehkä jopa lemmikkien jättämistä taakse. Tässä on viisi tapaa auttaa lapsiasi liikkumisen aiheuttamassa stressissä.

1. Rohkaise kysymyksiä
Avoimien ja kutsuvien kysymysten esittäminen lapsillesi voi auttaa heitä avautumaan ja jakamaan muuttoon liittyvät pelkonsa tai huolensa. He saattavat olla huolissaan uudesta koulusta, johon heidän on mentävä. He saattavat miettiä, millainen heidän uudesta huoneestaan ​​tulee. Rehellisyys on parasta politiikkaa, ja lapsille heidän tarvitsemiensa vastausten antaminen voi auttaa heitä tulemaan toimeen muuton kanssa. Vaikka muuttaisit isompaan kotiin, muutto voi silti olla haaste lapsille.

2. Anna lapsillesi pakkausten omistusoikeus
Jopa hyvin pienille lapsille voidaan antaa vastuuta pakkaamisesta. Vaikka teini-ikäiset ja aikuiset tekevät suurimman osan vakavasta pakkaamisesta, voit näyttää lapsille tavaroidensa pakkaamisen ja välttämättömien tavaroiden, kuten hammasharjojen, pyjamien ja pienten lelujen, säilyttämisen pienemmässä erillisessä pakkauslaatikossa. Pakkauksen omistaminen lapsille voi auttaa heitä käsittelemään muuton heihin kohdistuvia vaikutuksia.

3. Ota lapsesi mukaan suunnitteluun
FloorPlannerin kaltaisten verkkosivustojen avulla voit suunnitella uuden kotisi pohjaratkaisun ennen muuttoa. Kun annat lastensi auttaa sinua päättämään, mihin tiettyjä esineitä voidaan sijoittaa, voit todella auttaa heitä muuttoprosessissa. He saattavat haluta auttaa sinua päättämään, mihin akvaario sijoitetaan, mihin huoneeseen piano asetetaan tai minne he uskovat sänkynsä menevän. Pohjapiirroksen tekeminen voi auttaa lapsia valmistautumaan muuttoon tehokkaasti.

4. Pidä rutiinit
Lapset viihtyvät rutiineissa, ja liikkuminen on paljon vähemmän traumaattista, jos vakiintuneita rutiineja jatketaan entiseen tapaan. Tämä voi tarkoittaa koirien vetämistä kävelylle tiettyyn aikaan, pianonsoiton harjoittelua illalla tai kalojen ruokkimista ennen nukkumaanmenoa. Näiden rutiinien pitäminen paikoillaan auttaa lapsia siirtymään kodista toiseen.

5. Minimoi viiveet
Kotimuuton viivästyminen voi olla väistämätöntä. Sulkemispäiväsi eivät välttämättä täsmää, ja tämä voi tarkoittaa, että joudut viettämään aikaa “puolittain” kodissa. Monet perheet sijoittavat laatikoita itsevarastoon tänä aikana. Toisinaan muuttoyritykset eivät yksinkertaisesti pysty toimittamaan kaikkea omaisuutta samanaikaisesti, tai sinulla on ylimääräistä purkamista. Voit minimoida tämäntyyppiset viivästykset maksamalla erikoisliikkeille tärkeimpien tavaroiden kuljettamisesta. Voit maksaa hinausyritykselle kyydin kuljettamisesta ruohonleikkurilla tai pianonsiirtoyritykselle, joka kuljettaa ja pystyttää flyygelin huolellisesti. Viivästysten minimoiminen auttaa lapsia sopeutumaan uuteen kotiin nopeammin.

Johtopäätös
Näiden viiden vinkin pitäisi auttaa kaikkia vanhempia auttamaan lapsiaan käsittelemään kotiin muuttamisen aiheuttamaa traumaa. Jos olet äskettäin muuttanut lasten kanssa, mitä vinkkejä antaisit? Kerro meille ja jätä kommentti alle!

Vaikka lapset voivat usein sopeutua muutokseen aikuisia helpommin, kotiin muuttaminen voi olla stressaava kokemus, jolla on suuri vaikutus pieniin lapsiin. Lapsille kotiin muuttaminen voi usein tarkoittaa muuttoa pois läheisten ystävien luota, mahdollisesti koulun vaihtamista ja ehkä jopa lemmikkien jättämistä taakse. Tässä on viisi tapaa auttaa lapsiasi liikkumisen aiheuttamassa stressissä. 1.…